Kiropraktorn Johan Carlsson har världen som sitt arbetsfält. Foto: Mattias Sundler/Sveriges Radio.
Lasso

Han tar rygg på världens bästa golfare

Golfkiropraktorn: ”Det är en drömvärld”
7:04 min

Han reser världen runt med en högst speciell mission - Johan Carlsson från Gislaved är nämligen kiropraktorn som hjälper flera av världens bästa golfare.

Johan Carlsson har sedan flera år tillbaka hela världen som arbetsplats. Johan har blivit ett känt namn i golfvärlden och har arbetet med många av de absolut bästa golfarna i världen och hjälper dem med golfrelaterade problem i ryggar och höfter.

Han hjälper alltså flera världsnamn, exakt vilka som får hans hjälp är han dock hemlighetsfull med.

– Många golfare känner ju till mig och det blir ju så att man tittar uppåt. Vem går han till och så vidare... Det är en drömvärld, det är mycket privatjets och helikoptrar. Sedan har jag en patientgrupp som är officiell och en som är inofficiell.

Johan Carlsson vill alltså inte gå in närmare på vilka utländska världsstjärnor i golf som han hjälpt under årens lopp.

Johan, som själv är gammal golfare, har flera olika kliniker i bland annat Gislaved och Halmstad och har alltså valt att inrikta sig främst mot golfspelare och deras olika problem. Det hela började för drygt 15 år sedan när Jesper Parneviks fru hörde av sig till honom.

– Första gången då Mia ringde till mig trodde jag någon skämtade med mig. Det var väldigt spännande för femton år sedan att åka över till USA och jobba.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".