Vaggeryd

Lyckad trafikkontroll för polisen

1:27 min

Polisen har under två kvällar och nätter haft en stor kontroll på E4 vid Vaggeryd. I en av bilarna hittade polisen ett vapen.

Den stora trafikkontrollen skedde vid Krängsberg utanför Vaggeryd, på E4. I ett fall stoppades en man som misstänktes för rattfylleri.
– Det var i samband med en husrannsakan i bilen som han färdades i som ett skjutvapen hittades och han greps då, säger Göran Gunnarsson, presstalesman för polisen i Jönköping.

Men det var inte det enda fyndet som polisen gjorde vid den här insatsen. I en annan bil som stoppades misstänkte polisen föraren och passageraren för narkotikabrott. Men i baksätet satt en efterlyst kvinna i 25-årsåldern.
– Hon hade avvikit från en fånganstalt. Hon hade inte återkommit efter permission.

Viktigt med trafikkontroller

Jönköpingspolisen ser länet och E4 som en viktig genomfartsled med mycket trafik mellan de stora städerna. Det är ett av skälen bakom den stora insatsen.  Totalt stoppades mellan 700 och 800 bilar under de här dygnen. En av sakerna man kollade var lastvikter.
– Där har man bland annat kontrollerat 40 laster och 30 av de fordonen hade överlast. Den största var 104 procent och då får man inte fortsätta färden, säger Göran Gunnarsson hos Jönköpingspolisen.

Han ser insatsen som en stor framgång. Bland annat eftersom man grep inte mindre än sju rattfyllerister sista natten. Nu vill man fortsätta arbetet.

– Det här är ett bra sätt för att kontrollera den genomfartstrafik som går genom länet, avslutar Göran Gunnarsson.