Kaj Larsson, ordförande IFK Värnamo. Arkivbild/Sveriges Radio
Fotboll

Värnamo tvingas vänta på förstärkning

1:40 min

För IFK Värnamo har inledningen på årets Superetta varit allt annat än lyckad. Inte en enda seger på sju matcher. Men även om klubben tittar efter nya spelare, så dröjer det innan man kan förstärka.

– Fönstret öppnar inte förrän första augusti och det är ganska så långt till första augusti; naturligtvis tittar vi oss runt omkring vad det finns för spelare, så får vi titta internt på också hur vi gör, men det är många matcher innan dess vi måste klara av.

Men om trenden fortsätter - hur länge kan ni sitta lugnt då?
– Vi kan ju inte göra mycket mer än att jobba med gruppen och det gör vi på olika sätt.

IFK Värnamo har en hel del att fundera på inför morgondagens match hemma mot Ljungskile. Efter sju omgångar ligger laget sist i Superettan med en enda inspelad poäng och framåt har det bara blivit fyra mål. Och frågan är hur genomklappningen mot Degerfors senast med fem insläppta mål i slutskedet av matchen har påverkat laget.
– Det är självklart att vi måste vara oroliga, men vi har de spelare vi har och får göra det bästa av situationen.

Vad saknar ni?
– En målskytt.

Helt klart är att Värnamo i år inte har det spelarmaterial som i fjol bjöd på en så underhållande fotboll. Avsaknaden av Viktor Claesson, som värvades till allsvenska Elfsborg, på mittfältet har blivit allt tydligare och när dessutom anfallarna inte kan leverera är det svårt att vinna några matcher.

Men transferfönstret öppnar alltså inte förrän i augusti och tal om ny tränare finns det inte, menar ordföranden Kaj Larsson.
– Vi har ett obrutet förtroende för Glenn som tränare.

Glenn Ståhl fortsätter alltså som tränare för IFK Värnamo och truppen får vänta mer än två månader på en eventuell förstärkning.

Matchen i morgon mellan IFK Värnamo och Ljungskile kan du följa i webbradion från klockan 16.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista