Tobias Englund jublar efter 2-0. Foto: Henrik Gustavsson/SR.
Fotboll

Englunds två mål räckte inte

1:32 min

Det vill sig inte för IFK Värnamo. En 2-0-ledning hemma mot Ljungskile blev till 2-2 och Värnamo får vänta på sin första seger.
- Just nu kan jag inte glädja mig åt en poäng, sade IFK:s tränare Glenn Ståhl.

Det här blev ingen välspelad match. Värnamo var märkta av brakförlusten mot Degerfors senast (1-6) och Ljungskile klarade inte av att föra spelet, trots gott självförtroende efter fem raka matcher utan förlust.

- Det har handlat om att försöka gjuta mod i spelarna. Det fanns en ängslan , men successivt blev vi tryggare, sade Ståhl.

Första halvtimmen hade Värnamo inte mycket till anfallsspel, men inte heller Ljungskile skapade några farligheter.

I slutet av första halvlek hittade dock bollen fram till Tobias Englund i straffområdet och vänsterbacken kunde göra 1-0 för Värnamo.

Målet fick några nervknutar att släppa hos hemmaspelarna och andra halvlek var till en början bra. När en timme var spelad kunde Englund forcera in 2-0 och då såg det ljust ut.

- Sedan gör vi några halvtaskiga värderingar både vid 2-1 och 2-2. Att dom fick sin reducering så snabbt gjorde att de negativa tankarna kom fram igen, sade Glenn Ståhl.

Ljungskile fick luft under vingarna och satte hård press mot Värnamomålet. Samtidigt så fanns det möjligheter till kontringar, men ett lag i motgång får sällan något med sig.

Värnamo hade behövt en seger, men viktigast av allt var nog att kunna glömma debaclet i Degerfors.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista