Martina Granström. Foto: Mattias Sundler/Sveriges Radio
SIM-EM

Hon hoppas på första medaljen

Martina Granström: ”Min bästa chans hittills att nå medalj”
1:17 min

OS-klara simmaren Martina Granström från Jönköping laddar just nu för sitt tredje EM som avgörs i Ungern. Och trots att OS i London är huvudmålet för säsongen siktar Granström på prispallen i EM.

Det är på sin huvuddistans 200 meter fjäril som Martina Granström hoppas på medalj.
– Jag har min bästa chans hittills, på det här EM:et, att faktiskt nå en medalj; gör jag ett riktigt bra lopp och har lite marginalerna på min sida är det inte omöjligt att det räcker hela vägen upp på pallen - och det är ju en sporre, säger Granström.

20-åriga Martina Granström har redan flera EM och VM-starter på sin meritlista, men än så länge har det inte blivit några medaljer i de stora mästerskapen. Kanske kan det bli ändring på det i ungerska Deberecen där Martina ska simma 100 och 200 m fjäril.

Granström är också redan nominerad till OS i London i sommar och det har gjort att EM kommer lite i andra hand. Trots det tror hon att det kommer att kunna gå fort.
– Jag gör ingen fulltoppning till EM, utan siktet är London, men jag tror att det ska kunna gå snabbt ändå.

Och ska det bli en första EM-medalj på Martinas huvuddistans 200 meter fjäril så kommer det med stor sannolikhet krävas att hon putsar sitt egna svenska rekord.
– Det hoppas jag att kunna få ner rekordet en bit under 2.08 - en medalj vore fantastiskt roligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".