Fotboll

Mariebo krossade Landsbro i derbyt

Emilie Magnusson:”Att vi fick in åtta baljor är bara ett plus”
3:04 min

Mariebo svarade för sin bästa insats i årets div 2 fotboll genom att på hemmaplan vinna med förkrossande 8-0 mot länskollegan Landsbro. Kanske något för stora siffror eftersom gästerna inte alls var så dåliga som siffrorna skvallrar om.

Mariebo kom till spel med nio poäng i bagaget medans Landbro hade sex poäng efter fyra omgångar i serien. Efter en ganska jämn upptakt av matchen, var det hemmalaget som tog ledningen efter tretton minuters spel på en inövad variant av en hörna genom Emelie Magnusson.

Men det blev vilda protester hos Landbrolägret som inte tyckte att målet var korrekt vilket ledde till att tränaren i stället fick rött kort och visades upp på läktaren.

-Det var en fast situation en hörna, där min medspelare Tove Werner sätter foten på bollen och jag lossas att jag ska byta med henne i stället tar jag sats och sätter bollen i mål, säger Emelie Magnusson.

I efterhand visades sig också att målet var helt korrekt dömt enligt regelverket. I vilket fall som helst störde det Landbrospelarna märkbart och det ledde i sin tur till att Mariebo kunde göra ytterligare två mål innan halvtidsvila.

I andra halvleken var det mycket hemmalag trots att Landbro stack upp då och då främst genom Emma Andersson som var en av planens bästa spelare. När sedan hemmalaget gjorde 4-0 var matchen punkterad och Landbro orkade aldrig komma tillbaka därefter.

Mariebo IK- Landbro IF 8-0 (3-0)

Målen: Emilie Magnusson 2, Hanna Gustavsson 1, Sofia Lagerström 1, Julia Lindster 1, Amanda Hallin 1, Emma Bergman 1, Josefine Nilsson 1

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".