Foto: Johan Nilsson/Scanpix.
jönköping

"Ett tråkigt besked"

1:30 min

I morse kom beskedet om flygbolaget Skyways konkurs, något som kommer att drabba Jönköpings flygplats hårt.

Thomas Bäuml är styrelseordförande för det kommunägda bolaget som äger flygplatsen. Han beklagar morgonens besked.

– Ett tråkigt besked och kortsiktigt innebär det att det inte går några flyg. Nu har vi hört att Flyglinjen, som idag flyger några linjer till Stockholm, kommer ta upp mer trafik från och med torsdag, vilket vi ser väldigt positivt på, säger Thomas Bäuml. Han säger vidare att det är för tidigt att säga hur Skyways konkurs påverkar flygplatsen långsiktigt och om det kommer påverka personalen på flygplatsen i Jönköping.

Det är alltså oklart hur personalen på flygplatsen påverkas av Skyways konkurs. Totalt rör det sig om ett 40-tal anställda. Trots att flygplatsen samarbetar med fler flygbolag, är det tydligt att Skyways och Stockholmstrafiken har varit en grundpelare.

Passagerarna som skulle ha rest med Skyways idag fick vända i dörren i morse. För den som har köpt en biljett med Skyways, ser utsikterna att få tillbaks sina pengar mörka ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista