Jönköping

Lastbilar i seriekrock orsakar kaos på E4

Fyra långtradare har kört ihop på E4:an strax söder om Jönköping i höjd med Råslätt. Olyckan skedde i södergående riktning - men orsakade problem även för norrgående trafik.

En långtradare har kört in i en annan bakifrån och den bilen har sedan i sin tur blivit påkörd av två andra lastbilar. En av bilarna ställde sig som ett upp och nervänt V på vägen och eftersom räddningstjänsten var rädd att den skulle välta stängdes även ett körfält i norrgående riktning. Störningarna i södergående riktning väntades pågå åtminstone fram till klockan 19.

Enligt polisen har troligen en av lastbilschaufförerna försökt väja för en bräda som låg på körbanan. Fordonet har då tvärbromsats och lastbilen bakom har kört in i bakpartiet.

Trafiken leds nu om via infart Råslätt och över Barnarp. Det uppstod dock snabbt kilometerlånga köer för den södergående trafiken.

En person är förd till sjukhus med lindriga skador efter olyckan, där dessutom en av långtradarna backade in i en ambulans efter olyckan.

Nyheterna P4 Jönköping

news.jkpg@
sverigesradio.se

036-215 66 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista