1 av 4
J:et tillbaka i Jönköping. Foto: Viktor Mattsson
2 av 4
J-tjuvarna lämnar tillbaka J:et. Foto: Viktor Mattsson/Sveriges Radio.
3 av 4
Maria Lindén. Foto: Viktor Mattsson/Sveriges Radio.
4 av 4
Jönköping

Jönköpings stulna J hemma igen

2:33 min

Utrustade med båttutor och maskerade med näsdukar lämnade J-tjuvarna tillbaka Jönköpings stulna J. Efter dagar på vift och stor uppmärksamhet på Twitter är det nu hemma igen.

Under en välbesökt middag på Högskolan för lärande och kommunikation, HLK, i Jönköping klampade J-tjuvarna in med J:et och gjorde sitt bästa för att föra ett oväsen. Men det blev lite blygsamt på den fronten.

– De som är här är ju så tråkiga plus att våra tutor inte funkade så bra, säger de.

J:et som stals från ett event på kulturhuset Spira i helgen var en del av de fyra bokstäverna som tillsammans blev JKPG.

"Ingen PR-kupp"

Killarna som stal det skapade ett twitterkonto där de lade upp bilder på J:et i olika sammanhang. Snabbt började surret gå och folk ställde sig frågan: Är det en PR-kupp från Destination Jönköpings sida? En fråga som killarna själva protesterar mot.

– Vi hatar ju Jönköping, säger J-tjuvarna som hade passat på att skriva "Mullsjö visade vart skåpet ska stå" på J:et. 

På Destination Jönköping är man i dag lättad över att få tillbaka sin bokstav.

– Det känns fantastiskt bra, det såg lite illa ut ett tag men vi är lyckliga, säger Maria Lindén som är marknadskordinator på destination Jönköping.

Men erkänn nu, är detta inte ett PR-trick?

– Faktiskt inte. Men vi borde teama upp med killarna i framtiden för de var ju duktiga på att sprida det här, säger Maria Lindén. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista