Norske psykologen Morten Anker och Elisabeth Staberg, familjerådgivare i Värnamo och Gislaved. Foto: Jessica Sonelius
LASSO

Familjerådgivarna ska få betyg

5:21 min

Över två och ett halvt tusen länsbor söker hjälp hos familjerådgivningen i länet varje år. Nu ska paren och familjerna få sätta betyg på hjälpen de får.

En som forskat kring det här är norske familjerådgivaren och psykologen Morten Anker som föreläste för över hundra familjerådgivare i Jönköping i dag.
- De sätter betyg på hur de upplever situationen utifrån det som de vill ha hjälp med vid varje möte. Så följer terapeuten kan följa blir det bättre, samma eller värre.

Den norske psykologen Morten Anker berättade att det var 46 procent färre som separerade i gruppen som satte betyg på sin familjerådgivare än i gruppen som inte gjorde det. Och nu inför familjerådgivarna i länet det här med betygsättning.

Hans föreläsning var en av programpunkterna under de tre studiedagar som hålls i Jönköping för familjerådgivare från hela landet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista