1 av 2
Bredstorpshallen renoveras för 10 miljoner Foto: Oskar Mattisson
2 av 2
Huvudläktaren byggs om, men kommer inte ge fler platser, utan bättre tillgänglighet. Foto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio
Tranås

Bredstorpshallen får ett lyft

1:35 min

Bredstorpshallen håller på att renoveras. Den närmare 35 år gamla hallen ska få en ny isbädd och en ny huvudläktare.

– Det blir ett lyft för Bredstorpshallen och för de som bor där, tillgängligheten blir bättre för de som är handikappade och inte kan gå, säger Göran Lorentzi som är projektledare för renoveringen.

Just nu ser inte Bredstorpshallen ut som en ishall brukar göra. Där rinken normalt brukar vara kör grävmaskinerna runt. Sand lassas och lossas och noggranna mätningar genomförs, så att man vet att allt hamnar på exakt rätt plats.

1978 byggdes Bredstorpshallen som hittills har haft plats för cirka 2000 personer, men när den nya läktaren är på plats så kommer faktiskt något färre att kunna kolla på hockey i Tranås.
– Det kommer bli färre platser, men tillgängligheten kommer att bli bättre.

Förutom ny huvudläktare så ska grusbädden ersättas av en betongbädd. Tio miljoner kronor kostar renoveringen, men det är pengar som är välinvesterade, menar projektledaren Göran Lorentzi. Och efter sommaren ska allt vara klart.

– Ja, den nionde augusti ska allt vara färdigt. Det är ett tajt tidsschema men vi har följt det hittills, säger projektledare Göran Lorentzi på Tranåsbostäder.

Oskar Mattisson

oskar.mattisson@
sverigesradio.se

036-215 66 54

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista