Foto: Magnus Liam Karlsson/SCANPIX
Mullsjö

Floppfestival får mer bidrag

1:45 min

Nästa helg går fotofestivalen i Mullsjö av stapeln och trots förra årets flopp så har EU-kontoret Leader i östra Skaraborg bidragit med över en miljon kronor till årets fotofestival.

Fotofestivalen blev förra året en flopp med dåliga besökssiffror och miljonförluster för kommunen.

Men Tuula Saarimäki, verksamhetsledare för Leader i östra Skaraborg, ser ändå flera fördelar med finansieringen.

– Varje projekt är en risk. Det finns ingen garanti att ett projekt kommer lyckas. Så kan vi inte tänka då kan vi inte bevilja till något projekt.

Dyrt
Totalt slutade festivalen med ett underskott på 1,3 miljoner kronor för Mullsjö som efter det sa nej till att fortsätta. Och trots den efterföljande skandalen då festivalens projektledare Terje Hellesö avslöjades med fotofusk så beslutade en nybildad förening att ta över.

Landsbygdsutveckling
De får nu nästan hela festivalen finansierad av Leader Östra Skaraborg som går in med 1 miljon 35 tusen kronor. Pengar som kommer från Eu , staten och kommuner och som ska främja landsbygdsutvecklingen.

– Förhoppningsvis så ska det stärka näringslivet i området. Men även att man får nya nätverk. Där är Leader tydliga. De nya nätverken som kan utvecklas i nytänkande projekt ger ofta ringar på vattnet.

LEADER är en metod för att jobba med utveckling av landsbygden inom EU:s Landsbygdsprogram 2007-2013.

Mullsjö international photo festival bjuder i år på 17 professionella fotografer som Pieter ten Hoopen men även lokala amatörfotografer som Bengt- Åke Öhgren från Tidaholm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista