1 av 2
Här planeras för fullt för nationaldag. (Från vänster, längst fram)Kerstin Ydreborg, Lisbeth Hultberg, Sofia Linholm, Susanna Karlsson, Jenny larsson,Svante Hellsten och Thomas Zätterman. Foto: Kjell Ahlkvist/Sveriges Radio.
2 av 2
nationaldagen

Stort firande på många håll i länet

Nationaldagen närmar sig och i kommunerna runt om i länet rustas det för fullt.

I Jönköping blir det Kulturskolan som är huvudansvarig för firandet.
- Det kommer att bli massor med aktiviteter för hela familjen, lovar Lisbeth Hultberg som är kulturskolechef. I Jönköping menar Lisbeth Hultberg att det finns att göra för alla åldrar.
- Det finns plats för alla.

I Jönköping kan också ses uppvisning av Jönköpings Simsällskaps livräddare och Upptech visar kluriga experiment. Dessutom kommer kommunalrådet Ann-Marie Nilsson inviga den nya interaktiva lekplatsen i Hamnparken. Det blir förstås också sång och musik och högtidstal av teaterchefen på Smålands Musik och Teater, Lars Melin, som kommer att tala om Sverige och demokrati och vårt gemensamma ansvar i demokratin.

Flera andra kommuner runt länet har också firande. I Tranås delar man bland annat ut kulturpriser, Inga Fingal kommer att tala och gruppen Timotej underhålla.

I Värnamo kommer Landshövding Minoo Akhtarzand högtidstala och sedan är det marsch från Julia Fredrikssons plats till Apladalen där festligheterna fortsätter.

Anderstorp som alltid slår på stort bjuder bland annat på artisterna Magnus Carlsson, Fatboy och Jessica Andersson som bland annat kommer att sjunga nationalsången.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista