Lassos programledare Håkan Eng fick besök av vad som måste vara länets yngsta författare, Ronia Rojas Kallin 10 år. På söndag släpps hennes första bok "Kajsa och Hassel". Foto: Karin Selldén/Sveriges Radio.
Lasso

Ronia skrev en egen barnbok

6:43 min

På söndag släpper hon sin första bok, Ronia Rojas Kallin från Jönköping, bara 10 år men har redan skrivit barnboken "Kajsa och Hassel". Att den handlar om en hamster som rymmer är ingen tillfällighet, för själv har hon 17 hamstrar hemma!

Ronja tog med sig sin pappa Victor till studion och Håkan Eng. Pappa Victor är också författare. Ronja avslöjade att det var pappa som inspirerade henne att skriva en bok.
- Jag blev imponerad när jag läste vad hon skrivit, så jag tyckte det var en bok och inte bra en berättelse, berättade pappa.

Att det blev hela sjutton hamstrar berodde på att de var två och så blev det ungar, berättade Ronia. Fast hon har lovat pappa att ge bort några hamstrar på söndag när hon släpper boken. Lotta ut bland besökarna. Fast där är far och dotter oense om antalet. Victor tycker hon ska ge bort tio hamstrar, men Ronia tycker det räcker med fem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista