Mariebo är i farten för att spela upp bollen på IFK:s planhalva. Foto: Tommy Haag Sveriges Radio
Fotboll

Rättvis derbyvinst för Värnamo

2:42 min

IFK Värnamo bröt sin förlusttrend genom att oväntat vinna över topplaget Mariebo med 3-1 i damernas division 2 östra Götaland. Därmed hakar man på topplagen i serien.

Och stor matchvinnare blev toppforwarden Ellen Andersson med sitt snabba spel, som ständigt var ett orosmoment mot Mariebomålet. Förutom 3-1 målet var hon också inblandad i 2-0 efter fin rajd på vänsterkanten och en delikat passning fram till målgöraren Amanda Andersson.

-Det är verkligen kul att man har en sådan här avgörande roll i en sån här match, för dom är ju favorittippade, säger Ellen Andersson.

I det stora hela var det Värnamos match från början till slut på Finnvedsvallen. Även om Mariebo hade några få ströchanser förutom målet som Amanda Harlin gjorde. Men totalintrycket får nog bli, att Mariebo som den här kvällen jagade serieseger ändå gjorde ett blekt intryck.

För Värnamo kan det här vara vändningen till något bättre med tanke på tre förluster på rad, inräknat en cupmatch.

IFK Värnamo-Mariebo IK 3-1 (1-0)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista