Sergei Muchin, museichef. Foto: Eddie Windborg/Sveriges Radio
Jönköpings län

Museet skjuter upp miljonprojekt

1:25 min

Renoveringen av länsmuseet i Jönköping gör att flera projekt och utställningar skjuts upp. Ett av de drabbades projekten är miljonsatsningen Matrevolten - som nu senareläggs rejält.

– Det är alltid tråkigt när det blir en avvikelse i tidsschemat, det som är sorgligast i den här situationen, det är det att vi inte kan öppna i den tid vi hade bestämt, säger Sergei Muchin, museichef.

Det pågår en omfattande renovering av hela länsmuseet i Jönköping. En renovering som drar ut på tiden bland annat för att säkerhetssystemen tar längre tid att installera än vad man räknat med.
– Att det får effekt på de olika planerade aktiviterna - det blir ju som en dominoeffekt, det är ju tråkigt, men det är ju en ganska normal process.

Projektet Matrevolten är ett samarbete mellan länsmuséet, LRF och Jordbruksverket. Projektet innehåller utställningar, workshops runt omkring i länet, ett mobilt kök och en kokbok. Tanken är att Matrevolten ska bli en turné över hela Sverige och flera länsmuseer har hört av sig. Nu parkeras alltså projektet, då renoveringen av länsmuseet drar ut på tiden. Det göra att det två och en halv miljon dyra projektet får senareläggas.
– Efter semestrarna 2013 är jag säker på att vi är igång.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista