Annelie Andersson, chef på arbetsmarknadssektionen, och Mats Hoppe, kommunchef. Foto: Maria Ågren/Sveriges Radio
Värnamo

Chefer fick miljonutbildning

Kommunchefen: ”Den bästa investeringen”
1:20 min

Värnamo kommun har satsat en och en halv miljon kronor för att cheferna ska bli bättre på att leda. Och enligt kommunchefen så kommer skattebetalarna få valuta för pengarna.

Cheferna i Värnamo kommun har gått en utbildning för att bli bättre på att leda. Prislappen, den landar på en och en halv miljon. Välinvesterade pengar, tycker Mats Hoppe, kommunchef:
– Jag tror det är nåt av den bästa investeringen man kan göra med skattemedel.

Hoppe menar att man kunde ha lagt pengarna på att kanske anställa två till och säga att det är en stor förbättring eller lägga dem på kompetensutveckling och kanske få alla 2700 kommunanställda att fungera bättre.

Ja,en investering, beskriver Mats Hoppe chefsutbildningen som. Och kommuninvånarna ska få del av investeringen genom bättre ledarskap från kommuncheferna, menar han och säger att de ska ge skattebetalarna valuta för sina pengar.

En av deltagarna är Annelie Andersson, som arbetar som chef på arbetsmarknadssektionen i kommunen. Hon tycker att utbildningen har gjort henne tryggare i sin yrkesroll.
– Jag tror att jag kan bli stärkt i min roll som chef.

Men kunde inte investeringen riktats direkt mot kommuninvånarna?
– Säkert, det är ju mycket pengar och det finns hål att stoppa pengarna i.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".