1 av 2
En av alla polisbilar som fanns i närheten av Juneporten i Jönköping på eftermiddagen idag. Foto: Fredrik Boltes/Sveriges Radio
2 av 2
Foto: Hanna Nilsson/Sveriges Radio
Jönköping

Stor polisbevakning vid SD-möte

Sex polisbussar fanns vid Juneporten i centrala Jönköping idag på eftermiddagen. Anledningen var att Sverigedemokraternas ungdomsförbund ihop med moderpartiet höll torgmöte och det fanns motdemonstranter på platsen. Och det blev lite "småstökigt" under mötet, enligt polisen.

Torgmötet som hölls av SDU med partiets internationella talesman, Kent Ekeroth i spetsen, gick under parollen Stoppa Vänstervåldet. De hänvisar då till olika attacker mot olika Sverigedemokrater.

Mötet hölls på Lundströms plats vid Juneporten i Jönköping. På plats fanns ett antal motdemonstranter.

Mötet hölls vid 14.30 och var avslutat en timme senare. Enligt polisens pressinformatör hade det då inte kommit in några polisanmälningar men under en del av mötet hade det varit "småstökigt". Det hade bland annat förekommit äggkastning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista