1 av 3
Kontrollerna är betydligt mer omfattande i år. Foto: Maria Ågren/Sveriges Radio
2 av 3
Ulf Ovenhede tror att många poliser kan leda till färre besökare. Foto: Maria Ågren/Sveriges Radio
3 av 3
Polisen vill inte säga hur stor bemanningen är. Foto: Maria Ågren/Sveriges Radio
High Chaparral

Rekordmånga poliser retar besökare

Besökare: ”De har krånglat till det”
1:56 min

Polisen har satt in en rekordstor bemanning på årets upplaga av mc-träffen på High Chaparral utanför Hillerstorp, efter att en man knivdödades på mötet förra året. En onödig insats, menar vissa besökare.

– De har krånglat till det här i år, tycker jag, säger Conny Andersson, som kommit för att vara med på årets mc-träff på High Chaparral.

Han tycker det är krångligt med infart, mycket poliser, mycket blåsning, priser och "stök", som han beskriver det.

Efter förra årets bikermöte, när en man blev knivdödad på High Chaparral, har polisen i år satt in en rekordstor bemanning. Några exakta siffror vill polisen inte ge, men enligt Ulf Ovenhed, som är eventansvarig på High Chaparral, är det betydligt fler är förra året.
– Det var ett 20-tal då och mångdubbelt fler i år, det är bara att titta sig omkring.

Det är regntunga moln som hänger över High Chaparral idag, men trots det verkar stämningen inför årets bikermöte vara bra. Ulf Ovenhed tror inte att mordet som inträffade förra året avskräcker folk från att komma i år, men däremot kan polisbevakningen göra det, menar han.
– Vi har hört lite indikationer på att den stora polismängden gör att folk tvekar inför att åka hit, samtidigt tror jag det är många som tycker det är skönt.

Och att åsikterna bland besökarna går isär, det märks tydligt. Vissa tycker att polisbevakningen är bra, medan andra är mer kritiska:
– Ganska löjligt, säger en kvinna.
– Jag förstår att det behövs poliser men de behöver inte överdriva, säger en annan besökare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".