1 av 2
Foto: Anna Hållams/Scanpix
2 av 2
Nässjö

Krafigt sänkt straff för hot

Göta Hovrätt gör en helt annan bedömning än tingsrätten när det gäller den 52-årige mannen som hotade sin vicevärd i Nässjö, bland annat genom att hälla in brännbar vätska genom hans brevlåda.

Det var en natt i januari som 52-åringen bestämde sig för att hämnas på sim vicevärd. Han hällde då in brännbar vätska genom vicecärdens brevlåda, och blockerad dörren utifrån med kraftiga skruvar.

Vicevärden vaknade av ljuden och såg 52-åringen genom ögat i dörren. Mannen nekade till brott men domstolarna menar att vicevärdens berättelse bevisar att mannen gjort sig skyldig till brottet.

I tingsrätten dömdes också mannen till fyra års fängelse för försök till mord bland annat. Men hovrätten menar att det istället handlar om olaga hot eftersom 52-åringen inte tände på vätskan. Domen för mannen mildrades därför av hovrätten från fyra års fängelse till tio månader. Det skriver tidningen Hem och Hyra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista