1 av 5
Hagas tränare Mattias Larsson visas av planen av domaren. Foto: Patrik Bromander P4 Jönköping
2 av 5
Foto: Patrik Bromander P4 Jönköping
3 av 5
Hagas Johan Schelin skjuter här in 1-1. Foto:Patrik Bromander P4 Jönköping
4 av 5
Målskytten Scelin gratuleras av lagkaptenen 8 Nils Wennerberg. Foto: Patrik Bromander P4 Jönköping
5 av 5
Tenhults tränare Björn Ydreborg. Foto:Patrik Bromander P4 Jönköping
Fotboll

Heta känslor i derbyt

1:57 min

Tenhult gick segrande i derbyt i div.2 mot Haga med 1-3 på Strömsbergsvallen. Det matchavgörande målet till 1-2 gjorde Michel Kamhié på straff i den 90:e minuten.

Matchen på Strömsbergsvallen var en typisk derby match utan något skönspel. Den första halvleken var chansfattig men det blev ett mål av Tenhult. Efter 30 minuter höll sig Johan Fridén framme på ett högerinlägg och satte bollen i mål bakom Hagas målvakt Robin Mostacero.

Den andra halvleken började bra för hemmalaget Haga. Johan Schelin kom fri till höger i straffområdet och sköt bollen i mål till 1-1 bakom Tenhults målvakt Richard Hallin efter 53 minuter. Tenhult fick sedan bra fart framåt och tryckte tillbaka Haga och skapade mängder av hörnor och halvchanser. I den 90:e minuten fick Tenhult straff efter att Hagas Bennet Gustafsson fått bollen på armen. Gustafsson snackade till sig ett rött kort och det gjorde även tränaren Mattias Larsson och avbytaren Johan Svedberg. Straffen slog Michel Kamhié säkert i mål till 1-2. Och på övertid ett par minuter senare kunde José Luis Nobrega kontra in 1-3 efter Haga flyttat upp allt man hade på en hörna.

IF Haga - Tenhults IF 1-3 (0-1)

Publik: 200

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista