Peter Jutterström. Foto: Peter Jernberg/SR
Jönköping

Politikers återbetalning dröjer

För snart ett år sedan lovade moderaten Peter Jutterström att betala tillbaka pengar till Jönköpings kommun, pengar han fått för förlorad arbetsinkomst. Men det har han fortfarande inte gjort.

Peter Jutterström anklagades förra året för att, precis som kristdemokraten Anders Hulusjö, mottagit för mycket pengar i arvoden för förlorad arbetsinkomst i sina privata företag.

Det visade sig att reglerna kring arvodena var otydliga och efter kritik från det egna partiet lovade Jutterström att betala tillbaka . Men det har alltså ännu inte gjorts.

I augusti kommer frågan om regler för arvoden diskuteras och då förväntas tydligare riktlinjer för hur återbetalningen ska ske. Då kommer Peter Jutterström se till att pengarna betalas tillbaka.

– Det är klart jag tänker göra rätt för mig så att man i partiet tycker att det blir riktigt och rätt. Något ska jag betala tillbaka, säger moderaten Peter Jutterström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista