Gislaved

Sålde dopningspreparat på nätet

Dopningspreparat såldes via internet från lager i Gislaved. Nu har två män från Gislaved dömts för grovt dopningsbrott.

Två män från Gislaved dömdes idag för grovt dopningsbrott, dopningsbrott och vapenbrott till fängelse i tio respektive sex månader.

En av dem, en 25-åring, har drivit handel via internet med stora mängder dopningspreparat. Till sin hjälp har han haft två andra män, en 27-åring som hjälpt till att hålla lager med dopningsmedel på två olika ställen i Gislaved, och en 54-åring som ska ha tagit emot pengar från köparna.

De tre männen var en del av en större organiserad handel med dopningspreparat via internet och hade till uppgift att paketera och skicka varor som beställdes samt se till att pengar kom in. Totalt handlar det om drygt 50 försändelser.

Försäljningen pågick mellan januari och mars i år och under den tiden har männen handlat med preparat värda drygt en kvarts miljon kronor. Det var all post till och från männen som gjorde att de blev misstänkta för brott och kunde gripas.

Tingsrätten skriver i domen att 25-åringen ska dömas till grovt dopningbrott mot bakgrund av att han har tjänat pengar på handeln som varit både omfattande och yrkesmässig. Vidare skriver rätten att 27-åringen också ska dömas för grovt dopningsbrott eftersom han haft god insyn i verksamheten och även känt till omfattningen av den.

Den tredje mannen frias med hänvisning till att man inte kunnat bevisa att pengarna han tagit emot enbart skulle vara betalning för dopningspreparat.

De två nu dömda männen har erkänt delar av brotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".