Foto: Leif R Jansson/Scanpix.
Eksjö

Rattfull polis togs på bar gärning

Polismannen i Eksjö drack öl på jobbet. När han tog bilen hem följde hans kollegor efter i polisbil och grep honom för grovt rattfylleri. Idag dömdes han i Eksjö tingsrätt.

Polismannen erkände brottet direkt i tingssalen. Han berättade att han jobbade som polis i Eksjö polishus och i slutet av mars i år var på väg hem från jobbet på polishuset i sin bil i, då en polisbil följde efter honom till Rådmansgatan i Eksjö. Där stannade han och frågade poliserna om det var något särskilt de ville honom eftersom de följde efter.

Poliserna bad då honom att göra ett utandningsprov och det visade 0,53 milliliter alkohol per liter luft, det är över gränsen för grovt rattfylleri.

I rätten erkände mannen direkt och sa att han hade en stark psykisk press på sig i jobbet och att han dagen före hade druckit en del starksprit samt att han samma dag intagit fem starköl, men kände sig okej. Han menade att pressen hade gjort att han felmedicinerat sig själv med alkohol.

Under den korta förhandlingen gjorde mannen ett samlat intryck och var öppen med sitt problem. Numer har han avslutat sin tjänst.

Efter en kort överläggning bakom stängda dörrar förkunnade rätten sin dom som löd på skyddstillsyn föreskrivet med vård.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista