1 av 2
Alva Westin och Lina Rapp var laddade inför fotbollscupen. Foto Maria Ågren/ Sveriges Radio
2 av 2
Jönköping

Publiken sviker J-södra

1:17 min

Publiken ser ut att svika fotbollsklubben J-södra på 90-års jubileet idag. Biljettförsäljningen visar att jubileumsmatchen mot IFK Värnamo i eftermiddag hittills bara har lockat drygt 2000 personer. Men trots det är klubben positiv.

– Vi tror att det rasar till publik under fömiddagen, det är några timmar kvar till matchstart fortfarande. Skulle jag dra till med en gissning så landar vi någonstans runt 4000 åskådare, säger Pär Jansson, som arbetar med klubbens marknadsföring.

Optimistisk
Pär Jansson är optimistisk inför jubileumsmatchen, trots att biljettförsäljningen hittils är blygsam. Klubben har satsat på att marknadsföra dagen sedan i november, men man har ändå bara sålt några hundra fler biljetter än vanligt. Pär Jansson hoppas att nästan dubbelt så många ska sluta upp till matchstarten, men många av arenans 5500 platser ser ändå ut att gapa tomma inför matchstarten.

– Det är många som köper när de kommer upp till arenan, så det kommer nog att sluta upp en hel del.

Laddade
Det var tunga moln som hängde över stadsparken idag, men några som inte Några som inte lät sig stoppas av regnskurarna var kompisarna Alva Westin och Lina Rapp, som spelade en fotbollscup som arrangerades av J-södra på stadsparksvallen på förmiddagen. Tjejerna var laddade, även om det inte är helt enkelt att hålla reda på alla lag man ska möta.

– Vi ska möta Mariebo och... vad är det nu igen... Något annat lag också, säger Alva Westin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista