1 av 2
Stockinläggning vid Söderhamn Eriksson. Foto: Peter Magnusson
2 av 2
Reducerskiva. Foto: Anders Nilsson
Mariannelund

Söderhamn Eriksson säkrar framtiden

Det går riktigt bra för sågverkteknikföretaget Söderhamn Eriksson just nu. På kort tid har verkstadsföretaget tagit hem tre storordrar. Ett 60-tal personer jobbar i verksamheten i Mariannelund.

De tre ordrarna är värda sammanlagt en kvarts miljard kronor.

– Det är ju väldigt glädjande och det har varit full utdelning, säger Christer Carlson, marknadsansvarig på företaget i Söderhamn.

Vad betyder det här för företaget i just Söderhamn?

Det betyder ju att vi kan säkra tillverkning och hela kontoret där uppe för lång tid framöver.

På bara sex veckor har sågverks- och teknikföretaget Söderhamn Eriksson tagit hem ordrar på 250 miljoner kronor. Det handlar om två projekt i Ryssland och ett i Norge.

Det företaget ska göra är att leverera sågverksutrusning och bygga upp nya såglinjer.

Kommer troligen nyanställa
Den här stora orderingången gör nu att jobben säkrats på företagets fabriker i både Söderhamn och Mariannelund en tid framöver. Det är även troligt att Söderhamn Eriksson kommer behöva nyanställa. Men om det blir så går inte att säga idag, enligt Christer Carlson.

– Det är lite tidigt att svara på det just nu för det har ju just kommit in i pipelinen. Men det troliga är att vi kommer anställa fler.

Men du kan inte säga hur många det kan komma att bli?

– Svårt i dagsläget, men det ska vi titta på efter semestern och framåt.

De senaste sex veckorna har alltså varit väldigt bra för Söderhamn Eriksson och det gör att marknadsansvarige Christer Carlson ser ljust på framtiden.

– Man måste ju vara positiv när det gått så bra de här veckorna,

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista