Daniel Karlsson, längst till vänster. Övriga länsbor Simon Broberg, Emanuel Gustavsson, Andree Wirzen och Fikret Aysan. Foto: Privat.
Fotbolls-EM

De klär Kiev i blågult

3:55 min

Han åkte 27 timmar i bil och snart får han lön för mödan - Daniel Karlsson från Malmbäck utanför Nässjö. Han är en av alla svenskar som har tagit sig till Kiev i Ukraina och fotbolls-EM.

Det är idag det börjar på allvar, sent ikväll träder Zlatan, Mellberg och de andra in på Olympiastadion i Kiev där värdlandet Ukraina står för motståndet.

Det finns de som inte nöjer sig med att följa fotbollsfesten framför teven. Daniel Karlsson och några av hans kompisar tog bilen till Ukraina, där de nu utgör en del av svensklägret på "Camp Sweden".

Det är en hel del svenskar på plats, något som märks i stan.

– Nu står jag på en strand mitt i Kiev och tittar ut över vattnet och den gamla staden. Jag står på sandstranden där Camp Sweden befinner sig, den svenska campingen, säger Daniel.

Hur beskriver du den svenska campingen?

– Det är en ganska långsmal camping med kanske 500 tält, det växer för varje timme. Det är glada människor som är här nu, det är lite så att man måste komma på plats nu när EM börjar för svensk plats. Många går omkring och leter efter fasciliteter och annat, säger Daniel och vittnar om att det är mycket blått och gult i Kiev just nu.

– Det är väldigt mycket gult och blått, berättar Daniel. Enligt honom och de flesta andra på campingen finns det goda chanser till en klar, svensk, seger ikväll.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista