1 av 3
2 av 3
Bosse Wirebrand. Arkivfoto Scanpix.
3 av 3
Speedway

Tufft läge för Elit Vetlanda - många förare skadade

1:38 min

Skadeproblemen för Elit Vetlanda tycks bara fortsätta. I går var det Jason Crump som bröt nyckelbenet i den ryska ligan. Därmed finns fyra förare på skadelistan.

– Vi måste försöka hantera det här på bästa möjliga sätt. Jag försöker samla in information hur pass skadade förarna är, säger Bo Wirebrand som är sportchef i Elit Vetanda.

Lagledaren och sportchefen i Elit Vetlanda, Bo Wirebrand har återigen tvingats lägga ett nytt namn till den redan digra skadelistan. I går var det Jason Crump som bröt nyckelbenet i den Ryska ligan...

I tisdags bröt ju David Ruud flera revben och skulderbladet vilket kommer hålla honom borta i minst sex veckor. Dessutom skadade Thomas H Jonasson sin hand.

Svårt läge inför kommande matchen

Sedan tidigare är ju Jaroslav Hampel långtidsskadad och när nu även Jason Crump blir borta en tid så har Bo Wirebrand fått en hel del huvudbry inför den kommande matchen mot Västervik på tisdag.

– Först och främst måste jag få alla induviduell information från varje förare. Skulle det visa att de blir borta längre än sex veckor kommer de ersättas, säger Bo Wirebrand.

Av vem då?

– Jag har bara att trycka på knappen så är det klart, men det är inga namn jag vill gå ut med.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista