Jönköping

17-årig flicka åtalas efter bråk på Dalvik

Den 17-åriga flicka från Jönköping, som i april fick omhändertas av polis på Dalvik, åtalas nu för våldsamt motstånd och ofredande. Poliserna däremot frias helt.

Det en fredagkväll i april i år, när flickan skulle hämta sin 13-åriga syster på Dalvik i Jönköping, som tumult uppstod.

Polis hade redan kallat till platsen på grund av ett larm om bråk mellan 10-12 personer. Enligt polisen blev den 17-åriga flickan då våldsam och fick därför tas om han och köras till polisstationen. Bland annat ska hon ha sparkat mot polismännens ben och spottat en av dem i ansiktet, skriver Jönköpings-Posten. Kvar på platsen lämnades flickans 13-åriga syster.

Flickan själv har dock en helt annan bild av vad som hände och har tidigare berättat i P4 Jönköping om hur polisen bland annat ska ha dunkat hennes huvud mot bilfönstret. Flickans pappa anmälde poliserna för misshandel och tjänstefel och fallet togs upp vid Riksenheten för polismål.

Men nu har alltså förundersökningen mot poliserna lagt ner, eftersom det inte går att bevisa att poliserna gjort sig skyldiga till brott. Den 17-åriga flickan åtalas däremot för våldsamt motstånd och ofredande. Flickan nekar till brott.