1 av 2
Foto: Mattias Sundler/Sveriges Radio.
2 av 2
Sport

Ulrika laddar för OS

1:36 min

OS-invigningen i London är nu bara fyra dagar bort. En av dem som just nu laddar för fullt för att ge sig in i hetluften redan på lördag är handbollsspelaren Ulrika Ågren från Bankeryd.

För Ulrika så väcktes OS-drömmarna till liv i och med proffsflytten till Danmark.

– OS var sånt man drömde om när man var liten. Sen dog drömmen för några år sen när jag inte spelade så bra men så kom jag till Danmark och sen har drömmen väckts mer och mer, säger Ulrika Ågren.

25-åriga Ulrika Ågren från Bankeryd är alltså handbollsspelare och laddar just nu för att delta i sitt första OS. De första handbollskasten togs i IFK Bankeryd som är hennes moderklubb. Därefter följde spel i IF Hallby, Heid och Sävehof.

Karriären tog fart i Danmark

Men riktig fart på karriären blev det först i och med hennes flytt till Danmark där hon varit proffs sedan 2010.

Sveriges handbollsdamer deltog för första gången i OS i Peking 2008. Då fanns inte Ulrika Ågren med och i London har man nu hamnat i en riktigt tuff grupp med Danmark, Norge, Frankrike, Spanien och Sydkorea.

– Vi har målsättningen att ta oss vidare från gruppen, säger Ulrika Ågren.

Finns det några tankar på medalj då?

– Vi har inte diskuterat det. Vi har satt en första målsättning och när vi når den sätter vi nya, säger Ulrika Ågren.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista