1 av 2
Rune Johansson, ordförande i SPF Bor-Rydaholmskretsen, kastar boule utomhus, men vill ha boulehall till Rydaholm. Foto: Kjell Ahlkvist/Sveriges Radio.
2 av 2
Kommunstyrelsens ordförande Hans-Göran Johansson (C) besökte Bor häromsistens för att samtala. Nu vill han gärna träffa Rydaholmsborna också. Arkivfoto: Karin Malmsten/Sveriges Radio
Lasso

Arga pensionärer i Rydaholm vill byta kommun

5:14 min

Medlemmarna i SPF Bor-Rydaholmskretsen är nu så kritiska mot hur Värnamo kommun styrs att de planerar att starta ett nytt parti, Rydaholmspartiet. Nu vill kommunalrådet träffa de missnöjda.

Rune Johansson är ordförande i SPF och är den som framför kritiken. Däremot tänker han inte själv driva det nya partiet. Han framför bara medlemmarnas synpunkter.
SPF Bor-Rydaholm går nu ut och kritiserar politikerna i Värnamo kommun. Medlemmarna anser att området Bor-Rydaholm-Horda glöms bort och istället satsas det på centralorten. Pensionärerna är nu redo att satsa på ett eget parti.

Kommunstyrelsens ordförande i Värnamo, centerpartisten Hans-Göran Johansson, svarar på kritiken och tycker det är tråkigt med synpunkterna från Rydaholm. Han vill gärna träffa kritikerna. Han bjöd in till samtal i direktsändning.

Kommunalrådet påpekar också att Rydaholm-Horda-Bor är väl representerade bland de ledande poltikerna i kommunen, bland andra kommunstyrelsens förste vice ordförande, tekniska nämndens ordförande, barn- och utbildningsnämndens ordförande och bostadsbolagets ordförande.

Kjell Ahlkvist

kjell.ahlkvist@
sverigesradio.se

036-215 66 35

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista