Elit vetlanda förlorade sin andra match för säsongen igår. Foto: Arkivfoto.
Speedway

Skadedrabbat Vetlanda föll mot Västervik

1:27 min

Skadeläget belv för tufft för Vetlanda, som igår förlorade bortamatchen mot Västervik. Serieledande Vetlanda hade bara förlorat en match inför tisdagskvällens drabbning på Ljungheden i Västervik.

– Vi gör en bra tävling, sista halvan gör vi utomordentligt bra. Att vi skulle tappa poäng var jag medveten om, men vi tappar lite för mycket poäng. Men vi ger Västervik en bra match och jag tycker att vi kan åka härifrån med hedern i behåll, sade Elit Vetlandas lagledare Bosse Wirebrand efter förlusten.

Märktes att Hempel och Crump saknades

Västervik öppnade upp med tre raka 4-2:or på ett soldränkt Ljungheden och ledde med 22-14 efter heat 6.
- Det märks att Hampel och Crump inte är med i Vetlanda. De brukar trivas här på Ljungheden. Så det luktar hemmavinst här, rapporterade Patrik Wirengård inför sjunde heatet.

Lagen följdes sedan åt och Vetlanda kunde ha fått oavgjort om man vunnit sista heatet med 5-1. Det gjorde man dock inte, så Västervik tog en stark seger med 48-42.

Bonuspoäng till Vetlanda

Det var Vetlandas blott andra förlust denna säsong.

När lagen möttes i våras vann Vetlanda med 57-33 och bonuspoängen går därmed till Vetlanda.

Västervik - Vetlanda 48-42

Västervik: Tomasz Jedrzejak 10, Chris Harris 10, Mikael Max 8, Daniel King 6, Peter Ljung 5, Pontus Aspgren 5, David Watt 4.

Vetlanda: Emil Sajfutdinov 15, Martin Vaculik 10, Janusz Kolodziej 9, Leon Madsen 5, Jacob Thorsell 2, Henric Lindqvist.

Publik: 2 736.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista