Simning

Granström ser och och lär - i en final?

1:30 min

Att få delta i ett OS är för många idrottare det största man kan få vara med om. En som haft det som mål i hela sin karriär och som nu är där är simmerskan Martina Granström från Jönköping.

Och även om hon vill göra ett bra resultat i London så är det också för att se och lära inför kommande OS.

- Det har varit en dröm från det att jag var en liten, liten simmartjej, till att vara mitt enda stora mål de senaste åren. Nu är det klart att jag kommer att vara där och det känns nästan overkligt stort.

Drömmen verklighet
20-åriga Martina Granström från Jönköping står nu alltså vid sina drömmars mål: Att får vara med i ett OS, något som hon haft i tankarna redan som liten tjej när hon började med simning i Jönköpings Simsällskap.
Martina har redan simmat flera VM och EM men det var på EM i Ungern i maj i år som hon för första gången fick kliva upp på prispallen. Och det tre gånger om. Först på 100 meter fjäril där det blev ett silver och sedan även på den dubbla distansen och i lagkappen där det blev brons. Men nu är det alltså OS i London som gäller.

Simmar på lördag
Martina har efter EM i Ungern varit på två landslagsläger, ett i Spanien och ett i Italien för att toppa formen inför OS där hon ser 200 meter fjäril som sin huvuddistans. Hon inleder dock tävlingarna med 100 meter fjäril på lördag och hon är även aktuell för att simma i lagkapslaget. Men även om Martina vill prestera bra i OS så handlar det också om att se och lära för framtiden.
- Om man ska nå riktigt långt på ett OS, så är det kanske inte det första OS:et som är ens bästa chans. Och OS kommer att bli en se och lära-upplevelse för mig, men det hindrar inte mig från att ha som mål att verkligen ta mig till final.