1 av 4
Oscar Sundh är en av Hv71´s A-lagsspelare som är med och hjälper till under sommarhockeyskolan. Foto: Mattias Sundler/Sveriges Radio.
2 av 4
13-åriga Måns Alpfors från Trelleborg är av drygt 400 ungdomar på sommarhockeyskolan. Foto: Mattias Sundler/Sveriges Radio.
3 av 4
Hockeymammorna Ulrika Wall och Karin Öjnes Johnsson från Arboga. Foto: Mattias Sundler/Sveriges Radio.
4 av 4
Erik Lindén är en av de ansvariga ledarna för HV71´s sommarhockeyskola. Foto: Mattias Sundler/Sveriges Radio.
lasso

Sommarhockey lockar inomhus i solen

6:25 min

Sommar innebär för de flesta sol och bad. Men för vissa så är sommar också detsamma som ispremiär och hockeyskola. I Kinnarps arena så är det nu andra veckan som ungdomar mellan 11 och 15 år samlats för HV71´s sommarhockeyskola.

En av dom är 13-åriga Måns Alpfors från Trelleborg. Och enligt Måns är det viktigt att åka på sommarhockeyskolor för att hänga med de andra i laget.
- Vi har gjort mycket. Haft teoripass och ispass.

400 ungdomar på is
Måns Alpfors från Trelleborg är alltså en av de drygt 400 ungdomar som i år valt att vara med på Hv71´s sommarhockeyskola som är uppdelad på två olika veckor med 200 ungdomar respektive vecka.
Just idag fanns A-lagsspelarna Gustaf Wesslau, Oscar Sundh och Johan Davidsson med på ispasset, vilket är ett uppskattat inslag bland ungdomarna. Johan är imponerad av ungdomarnas hockeykunnande.
- De är fantastiskt duktiga. En fröjd att se dem.

Föräldrarna invirade i filt
Många ungdomar nöjer sig inte med bara en sommarhockeyskola på sommarlovet utan flera stycken. Men hur är det då att som förälder få tillbringa sin lediga tid i en kall ishall när det utanför är högsommarvärme. Ulrika Wall från Arboga sitter invirad i en filt på läktaren och tittar på sin son som tränar.
- Jättekul att vara här. Ulrika hinner med solen också och inte bara kylan i ishallen.

Tjejerna saknas
Intresset för att få delta är som vanligt stort och redan i februari är alla 400 platser fullbokade. Men det finns inga tjejer som är med under de här två veckorna, vilket är tråkigt tycker Erik Lindén som är en av de ansvariga för sommarhockeyskolan.
- Det är svårt att locka tjejer. Tyvärr. Alla tjejer är välkomna!

Mattias Sundler

mattias.sundler@
sverigesradio.se

036-215 66 68

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista