Det här vägen misstänkt pojkarna ha färdats innan de plockades upp av polisen. Karta: Google.
Jönköping

Äventyrslystna småpojkar tog sig tvärs över stan

Två pojkar, tre och fyra år gamla, bestämde sig för att ge sig ut på en långväga expedition. Utrustade med varsin sparkcykel lyckades de på egen hand ta sig hela vägen från Råslätt till Husqvarna innan allmänheten slog larm.

Larmet kom in till polisen vid klockan 16 på torsdagseftermiddagen om att två små pojkar såg vilsna ut på Grännavägen i Husqvarna.

– Pojkarna kunde uppge att de åkte ned för en backe med sina sparkcyklar, men kunde inte förklara närmare än så var de bodde, säger Bengt Netterström, vakthavande befäl vid polisen i Jönköping.

Fick besöka polisstationen

Båda pojkarna togs med in till polisstationen och socialjouren kopplades in för att försöka ta reda på var de bodde.

– Efter lite samtal och en hel del slagningar på namn som pojkarna kunde uppge kom det fram att de hörde hemma i Råslätt och inte i Husqvarna, säger Bengt Netterström.

Troligvis har tre och fyraåringen tagit 1:ans buss från Råslätt till Husqvarna och därefter sparkat sig vidare upp till Grännavägen. Först där uppmärksammades att pojkarna var vilse och utan föräldrar.

När föräldrarna väl hittades framkom att de letat intensivt efter pojkarna under eftermiddagen.

– De fick åka polisbil och ha det lite roligt på hemvägen så det slutade ju i en solskenshistoria till slut, säger Bengt Netterström.

Ekot

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista