Superettan

Kryss för J-Södra och Värnamo

3:18 min

Både J-Södra och IFK Värnamo spelade oavgjort i lördagens matcher i Superettan. J-Södra fick 2-2, men var efter 85 minuters spel i underläge med 0-2. IFK Värnamo fick 1-1 borta mot Varberg, men fick en utvisning med en kvart kvar av matchen.

J-Södra hade räknat med tre poäng mot Degerfors, men när slutsignalen gick fick man ändå kända sig nöjda med en poäng. Det var ytterst nära en svidande förlust.

När Degerfors gjorde 2-0 efter 84 minuters spel började delar av publiken att gå hem. Men Tommy Thelin gjorde 1-2 i den 86:e minuten och kunde också göra 2-2 på frispark i den 93:e minuten.

- Det är blandade känslor efteråt. Vi gjorde en dålig match. Vårt spel var under all kritik. Vi hade mycket boll, men inget tempo och flyttade inte boll tillräckligt snabbt för att luckra upp Degerfors, sade tränaren Mats Gren.

Han kan också konstatera att tre spelare kommer att vara avstängda i nästa match: Joakim Karlsson, Fredrik Fendrich och Andreas Tegström har samlat på sig för många gula kort.

Dessutom lär det nog blir fortsatt snack om målvaktsposten. Niklas Helgesson gjorde en ordentlig tavla på 0-1-målet tidigt i matchen.

Zlojutro utvisad - Ring missade straff

IFK Värnamo tappade en ledning i Varberg. Vlado Zlojutro gjorde 1-0 för IFK i den första halvleken. I mitten av den andra halvleken kvitterade Varberg till 1-1. Med kvarten kvar att spela fick Zlojutro sitt andra gula kort i matchen och blev utvisad.

Varberg skapade flest målchanser, hade flera träffar i målställningen och missade också en straff i första halvlek. Men missade straff gjorde också Jonathan Ring för Värnamo i den 85:e matchminuten. Så nära var det att IFK hade fått med sig tre poäng från matchen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista