Arkivfoto: Adam Ihse/Scanpix
socialstyrelsen

"Vår pojk far illa" - föräldrar anmäler boendet

0:46 min

Föräldrarna till en pojke som bor på ett hem för barn och unga med särskilda behov i Jönköping, har anmält boendet. De menar att deras son utsätts för övergrepp, kränkningar och far mycket illa.

I den flera sidor långa anmälan till socialstyrelsen står det bland annat att personalen ska ha sagt till pojken att han är utvecklingsstörd och att de inte behöver lyssna på honom. Dessutom ska de vid flera tillfällen ha sprayat någon form av vätska på honom. Det talas också om blåmärken, ärr och hot i anmälan.

Föräldrarna uppger att de planerade telefonsamtalen med sonen ibland helt uteblir, utan att de får information om varför. Vid vissa tillfällen har det gått över en vecka utan att de har fått kontakt med honom. Under sommaren har deras kontaktperson på hemmet bara hört av sig en gång, trots att det ska ske minst en gång i veckan.

P4 Jönköping har varit i kontakt med hemmet, men de säger sig inte känna till den här anmälan och vill inte uttala sig i enskilda fall.

David Svanberg

david.svanberg@
sverigesradio.se

036-215 66 23

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista