1 av 3
Sofia Paldanius tränar i hemmavatten. Foto: Mattias Sundler/Sveriges Radio.
2 av 3
OS-veteranen Anders Gustafsson hoppas på medalj. Foto: Mattias Sundler/Sveriges Radio.
3 av 3
Sport

Internationell kanotarena önskas i Rocksjön

Svenska kanotförbundet uppvaktar nu Jönköpings miljöpartistiska kommunalråd Birgit Sievers om en kanotstadion i Rocksjön. De vill ha en internationell arena. Det finns inte i Sverige idag.

De skriver i ett brev till kommunalrådet att "det finns ett stort behov av en arena av internationell standard i Jönköping". I dagsläget finns ingen kanotbana med internationell standard i Sverige. Den senaste internationella mästerskapstävlingen i Sverige ägde rum i Nyköping 1998.

Det centrala läget, den natursköna omgivningen och det rena vattnet lyfts fram som anledningar till varför en kanotstadion i Rocksjön har stor potenial att bli ett centrum för svensk kanotsport.

Jönköpings kommunekolog Dag Fredriksson, säger till Nyheterna, att det inte finns några hinder för ett bygge av en kanotstadion, men att tävlingstillfällena kommer att begränsas till en tävling på våren och två på hösten.

Jönköping har två kanotister på plats i OS i London, Sofia Paldanius och Anders Gustafsson. Det finns en lång tradition av kanot i stan och många tävlingar körts på Rocksjön genom åren.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista