Stugsemestern på Öland fick ett abrupt slut Foto: Polisens förundersökning.
Vetlanda

Hon stack lång kökskniv i mannens rygg

1:05 min

Han ville avbryta den gemensamma semestern och åka hem. Då stack flickvännen en stor kökskniv i ryggen på honom. Nu åtalas kvinnan från Vetlanda för att ha knivskurit mannen.

Campingsemestern på Öland blev allt annat än angenäm för paret. De hade hyrt stuga för att semestra, men semestern fick ett abrupt slut.

Paret blev osams
Det hela hände i en stuga vid Kastlösa på Öland en julinatt, men paret blev osams och den 30-årige mannen gav sig iväg till fots. Enligt åtalet ska den 40-åriga kvinnan ha följt efter och stuckit en kökskniv i ryggen på honom. Mannen lyckades ta sig ut till vägen, där ambulans kunde hämta honom. Då satt kniven fortfarande kvar i ryggen, i höjd med ena skulderbladet.

Han lämnade henne
Kvinnan från Vetlanda uppger att han hotat och misshandlat henne tidigare och att hon tog med sig kniven för att försvara sig. Mannen menar att det var med vilja som hon knivskar honom och han tror att hon ville döda honom eftersom han ville lämna henne.

Ingen lång sjukhusvistelse
Trots att kniven skar in 12-15 cm skadades inte några organ, två dagar senare kunde mannen skrivas ut från sjukhuset.
Nu möts de båda i rätten. Kvinnan står åtalad för dråpförsök eller grov misshandel.

Rebecka Montelius

rebecka.montelius@
sverigesradio.se

036-215 66 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista