1 av 3
Publik på läktaren idag när HV71 hade ispremiär. Foto: Louise Wernvik/Sveriges Radio.
2 av 3
Första bekantskapen med arenan idag för nyförvärven till HV71 vid ispremiären. Foto: Louise Wernvik/Sveriges Radio.
3 av 3
Tränaren Ulf Dahlén. Foto Stig Kenne/Scanpix.
HV71

Ispremiär idag - möt nyförvärv

2:54 min

Idag var det dags för HV71s A-lag att gå på is. Bland dem fanns det amerikanska nyförvärvet Rhett Rakhshani. Och då blev det ett snack som inte bara handlade om ishockey.

Rhett säger att det kändes bra att vara ute på isen med laget och tränaren för första gången, och att det är väldigt roligt att få prova på, få en känsla.

Letar efter en kyrka att känna sig hemma i
Alla amerikanska spelare i HV71 har en sak gemensamt. De kommer alla från en kristen bakgrund. Huruvida Rhett valde att spela i Jönköping, som även kallas Smålands Jerusalem, kan man fråga sig.
Rhett själv, säger att det inte var den avgörande faktorn när han fattade beslutet om att spela för HV. Det var dock en stor bonus, när han fick höra att Jönköping är en starkt kristen stad. Han hoppas att snart kunna knyta an till en kyrka här.

Kommer från Djurgården
En anan som snörade på sig skridskorna var nyförvärvet Marcus Nilsson som kommer från Djurgården. I hjärtat är han Djurgårdare, men spelmässigt tycker han att han bytt upp sig när han hamnat i HV71.
- Jag fick inte spela kvar i Djurgården, så jag fick byta. Jag måste ju ha ett jobb. Det var tufft, men jag hade inget val.  
- Jag byter ju upp mig rent klub och lagmässigt, men sen har jag ju varit Djurgårdare sen barnsben.
- Men nu kommer jag ju till en riktigt bra klub, så det här känns bra.

Truppen inte komplett
Men än är inte truppen helt komplett.
- Vi är fortfarande ute på marknaden och letar fortfarande en forward, men vi har redan en spännande blandning, säger Ulf Dahlen, tränare för HV71.
- En blandning av äldre och yngre spelare. Det ska bli kul att se hur det tar form framöver på träning och träningsmatcher.
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista