1 av 2
Tingsrätten i Jönköping. Foto: Maria Rymell/Sveriges Radio
2 av 2
Jönköping

23-åring dömd igen för våldsbrott

För bara två och ett halvt år sen dömdes han för en mycket uppmärksammad skottlossning med hagelgevär. Nu innan strafftiden för det brottet löpt ut har han dömts igen för ett våldsbrott.

En 23-årig Jönköpingsbon dömdes idag till fängelse av Jönköpings tingsrätt för att ha huggit en man flera gånger med kniv på en linjebuss i maj. Förutom straffet på tio månaders fängelse så får han ytterligare ett halvår för gamla brott han blivit villkorligt frigiven från.

För bara ett par år sen dömdes den nu 23-åringen nämligen för dråpförsök efter att ha skjutit en nygift släkting med hagelgevär på nära håll. Det var en familjekonflikt bakom dådet och fallet fick stor uppmärksamhet.

Det var i maj som 23-åringen ska ha knivskurit en annan man på ettans buss en torsdagskväll. Det ska ha blivit lite gruff mellan några män på bussen. En man som satt på bussen, med sin flickvän i knät, bad de andra att lugna ned sig, enligt polisens förundersökning.

Men 23-åringen ska, enligt åtalet, istället ha tagit fram sin kniv och huggit mot honom bland annat i benet, enligt förhöret.  Mannen som knivskars fick flera stickskador men skadades bara lindrigt. Flera personer blev vittne till händelsen och förutom vittnesförhör finns det bilder från bussens övervakningskameror.

Förutom den misshandeln dömdes 23-åringen för en rad brott. Grov olovlig körning bland annat och för att flera gånger ha haft vapen på sig när han gripits av polis. Bland annat kniv, yxa, knogjärn, slagträn och metallrör.

Straffet blev alltså tio månaders fängelse och utöver det får han tillbringa sex månader till i fängelse för det gamla brottet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".