Många i Jönköping ville se silvermedaljören från OS i London. Foto: Mikael Fritzon/Scanpix
Triathlon

OS-stjärnan vann SM i Jönköping

Igår eftermiddag kom idrottens skiljedomstol med sin dom att Lisa Nordéns OS-silver i triathlon inte blev till något guld. Senare på eftermiddagen vann hon ett annat guld - i sprint-SM som avgjordes i Jönköping.

Svenska Olympiska Kommittén menar att det är omöjligt att på målfotot avgöra om Nordén är efter schweiziskan Nicola Spirig som utropades som segrare med nio tusendelar av en sekund. Men på lördagseftermiddagen kom beskedet att bedömningen står fast.

Lisa Nordén fanns i Jönköping när hon fick reda på att hon förblir silvermedaljör i OS i triathlon. Strax därefter var det dags för start i sprint-SM, det vill säga triathlon med kortare distanser än i OS. Och efter 750 meters simning i hamnkanalen och Munksjön, 20 kilometers cykling och 5 kilometers löpning i centrala Jönköping stod Lisa Nordén som guldmedaljör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".