Lekeryd

Två till sjukhus efter stor brand på gård

Två män i 20-årsåldern brännskadades då de försökte släcka en omfattande brand i en maskinhall på en gård i Järsnäs utanför Lekeryd i gårkväll. Branden hotade en närliggande ladugård och 80 nötdjur fick evakueras.

De två männen höll på att reparera bil i maskinhallen på gården när branden utbröt vid 19-tiden på kvällen. Räddningstjänsten larmades och männen försökte släcka elden, men det gick inte.

Männen fick föras till Höglandssjukhuset i Eksjö med brännskador. Enligt sjukhuset blev den ene mannen svårt skadad och har överförts till Universitetssjukhuset i Linköping. Den andre mannens skador bedöms som lindriga.

Polisen kommer att prata med männen eftersom de befann sig på plats när branden bröt ut.

När brandkåren kom till gården brann det för fullt och lågorna hotade en intilliggande ladugård med omkring 80 nötdjur i.

– De fick evakueras ut på ängarna. Ägaren och grannarna gjorde ett väldigt bra arbete, säger Jan Callas, insatsledare vid räddningstjänsten i Jönköping.

Efter omkring en halvtimme fick räddningstjänsten branden under kontroll och kommer nu att bevaka härden fram till morgonen.

Byggnaden är helt utbränd. Polisen kommer under söndagen eller måndagen att utföra en teknisk undersökning för att ta reda på vad som hände.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".