1 av 2
Foto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio.
2 av 2
Beläggningsarbetet kommer att fortsätta till veckan. Foto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio.
Trafik

Vägarbete orsakar långa köer

Ingemar Gustavsson: ”Dubbelt så lång tid med nattjobb”
1:25 min

Ett beläggningsarbete på riksväg 40 har orsakat långa köer i veckan. Arbetet pågår under två veckor och sker under dagtid trots att det är då trafiken är som störst.

– Skulle vi jobba nattetid skulle det ta dubbelt så lång tid och bli 30-40 procent dyrare. Men framför allt så tar det längre tid, nätterna är kortare,  säger Ingemar Gustavsson som är projektledare på Trafikverket.

Den gångna veckan har det varit långa köer på riksväg 40 utanför Jönköping. Bilister har ibland blivit sittande i upp mot en timme i de kilometerlånga raderna.

– Allt kan ju inte bero på själva arbetet men det sker ju olyckor och kökrockar så det hänger väl ihop, säger Ingemar Gustavsson.

Till veckan väntas det nu bli nya köer. Beläggningsarbetet kommer att fortsätta fram till torsdag. Från Trafikverkets sida uppmanar man billister att hitta alternativa vägar.

–  De som känner till kan ju välja andra vägar, men det är ju ganska små vägar så vi vill inte ha in för mycket trafik och därför skyltar vi inte om. Men om man känner till alternativ, så ta gärna annan väg, säger Ingemar Gustavsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".