Anders Karlsson centerpartiet, Nässjö. Foto. Kjell Ahlkvist/Sveriges Radio
FORSERUM

Ingen ledsagning till barnen

Anders Karlsson "Vi hade planerat för ledsagning men det behövs inte"
0:52 min

Från Nässjö kommunledning så sa man igår att man skulle ordna ledsagare till de somaliska barnen från och med i dag men så blir det inte, de somaliska familjerna väljer att själva följa barnen.

I två dagar har somaliska barn i Forserum stannat hemma från skolan. Av rädsla för hot och trakasserier höll föräldrarna dem hemma. Men efter krismöte mellan kommunen och den somaliska föreningen beslöts att barnen ska återuppta studierna. Från kommunens ledning lovade man att man skulle få fram ledsagare som kunde följa barnen till skolan. Men det tror man från den somaliska föreningen inte behövs.

– Vi har gjort ganska detaljerade förberedelser för ledsagning, men det tackar de nej till. De vill själva ta sina barn till skolan och vi ska bara se till att vägen är trygg, säger Anders Karlsson, centerpartistiskt kommunalråd i Nässjö.

Ekot/P4 Jönköping

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".