1 av 2
Foto Scanpix.
2 av 2
Mullsjö

Ingen höjd ersättning till förskolan

Ett förskott på 400 000 kronor, men ingen höjd ersättning. Det blev resultatet när barn- och utbildningsnämnden i Mullsjö kommun igår kväll fattade beslut om ersättningssystemet till förskolorna i kommunen.

Som vi tidigare berättat har en het debatt blossat upp i Mullsjö med anledning av de nya reglerna som gör att de privata förskolorna får mindre i ersättning från kommunen.

Förskolorna får nu ersättning per barn i verksamheten, istället för som tidigare per timme som barnen var i förskolan, något som kritikerna menar kan leda till att flera förskolor tivingas lägga ner.

Efter protester lovade politikerna att se över möjligheten att tillsätta mer pengar till verksamheten, men så blir alltså inte fallet.

400 000 kronor i förskott får de privata förskolorna dock dela på för att underlätta omställningen till det nya regelverket.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".