Henrik Lindberg gör comeback i JIK. Foto: JIK
innebandy

Lindberg återvänder som JIK-tränare

Jönköpings innebandy, JIK, har förstärkt med en ny tränare. Det är Henrik Lindberg som nu kommer tillbaka till klubben som tränare vid sidan av Zeid Momén.

Henrik Lindberg har tidigare varit tränare i JIK men klev tillbaka när han fick sitt tredje barn, men nu gör han alltså en satsning igen, säger JIK:s sportchef Greger Andersson till P4 Jönköping.

- Henke har också gått ned i tid på sin andra arbetsplats för att kunna göra detta. Den här lösningen känns jättebra, säger Greger Andersson.

Nuvarande tränaren Zeid Momén fick ett antal namn av Greger Andersson och valde själv att ringa till vännen Henrik Lindberg som nu var redo för en comeback, berättar Greger Andersson.

Och tränarnas roller är redan klara. Henrik kommer att jobba med anfallet och "Zebban" med målvaktsspelet och resten.

Därmed har JIK dubbla manskap på alla positioner på ledarsidan. En medveten satsning.

- Det är ett hårt arbete att vara tränare på den här nivån. Vi behöver det här för att utveckla spelarna så mycket som möjligt, säger Greger Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".