Kanalchefen på Sveriges Radio Jönköping Lars Bernfalk tillsammans med Johanna Linder som är programledare för Morgonskiftet. Foto: Oskar Mattisson/Sveriges Radio.
P4 Jönköping

Morgonskiftet kan få Stora Radiopriset

"Jag är så glad så jag vet inte vart jag ska ta vägen "
1:31 min

P4 Jönköpings morgonprogram Morgonskiftet har blivit nominerat till Stora Radiopriset för bästa morgonprogram. Priset delas ut av branschföreningen Radioakademin vid en gala i Stockholm.

P4 Jönköpings morgonprogram Morgonskiftet har blivit nominerat till Stora Radiopriset för bästa morgonprogram.

Priset delas ut av branschföreningen Radioakademin och Morgonskiftet är nu en av tre morgonshower som har chansen att ta hem den åtråvärda titeln.
- Jag är så glad så jag vet inte vart jag ska ta vägen riktigt, jublar Johanna Linder som är en av programledarna för Morgonskiftet.
- Beskedet kom nu på morgonen, så jag får väl låta beskedet sjunka in under dagen.

Stentuff konkurrens
Hon tror i och för sig inte att Morgonskiftet har så stor chans att vinna för det är stentuff  konkurrens bland de tre som är nominerade.
- Men just nu bryr jag mig inte så mycket om det. Just nu känns det bara jättekul att få vara nominerad och få åka på stora Radiogalan i Stockholm.

Revansch
- Just nu känns et också som lite revansch. Morgonskiftet har ju genom åren fått mycket  kritik, inte minst i lokalpressen. Jag är ganska nöjd idag.
Kanalchefen på Sveriges Radio Jönköping Lars Bernfalk är förstås stolt.
- De jobbar med en journalistik där de plockar upp det viktiga för människor i samhället , skruvar det, och hittar nya vinklar på ett sätt som väldigt få av de lokala kanalerna gör.

Konkurrenterna
Morgonskiftet tävlar mot Mix Megapols Äntligen morgon med Adam och Gry, och Utbildningsradions Mifforadio Morgonshow vid den stora radiogalan som hålls den 20 september.
I redaktionen för Morgonskiftet sitter Johanna Linder och Tina Gardestrand, och tidigare även Maria Friedner och Fredrik Boltes.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".