1 av 2
Ulla Nilsson från Gullringen utanför Vimmerby gratuleras till att ha blivit svensk mästare i ostkakebakning av Erik Andersson från Ostkakans Vänner. SM-tävlingen avgjordes på Stora Segerstad utanför Reftele på lördagseftermiddagen. Foto: Karin Malmsten/Sveriges Radio.
2 av 2
SM-tävling

Hon gör Sveriges bästa ostkaka

0:42 min

Sveriges godaste ostkaka görs av Ulla Nilsson från Gullringen utanför Vimmerby. Det stod klart efter SM-finalen som avgjordes på Stora Segerstads naturbruksgymnasium igår.

För första gången avgjordes tävlingen i Jönköpings län. Tidigare har den arrangerats i Vimmerby, men arrangören Ostkakans vänner ville har mer publik på tävlingen och förlade den därför till den stora julmarknaden på Stora Segerstads naturbruksgymnasium.

Det verkar ha varit ett bra drag, för mängder av människor följde tävlingen på plats. Och de fick se Ulla Nilsson från Gullringen ta hem segern.

– Jag tror jag hade en enastående tur, för det var så mycket fina ostkakor, säger den blygsamma vinnare.

Vad är då hemligheten bakom hennes vinnarostkaka?

– En sak som jag har som jag inte tror att många har i sina ostkakor är lite salt. Alltid när det är socker så har jag lite salt i.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista