Ulla Gunnevik och Nora Shkupolli på Frälsningsarmén. Foto: Hannes Ewehag/Sveriges Radio.
Lasso

De vill ge fler en god jul

4:16 min

Hörlurar eller en natt på härberget? Vilka julklappar människor har behov av vid jul ser väldigt olika ut. Nora Shkupolli och Ulla Gunnevik på Frälsningsarmén i Jönköping jobbar redan nu med förberedelser för att kunna ge de som har det svårt mat och kläder i jul.

Frälsningsarméns julförberedelser har redan pågått i flera veckor. Allt för att de under två dagar kring jul ska kunna dela ut bland annat matkassar och kläder till dem som inte har råd.

Men att bistå med sådan hjälp kostar pengar och de pengarna får Frälsningsarmén genom donationer. Eftersom fler och fler behöver hjälp, behövs mer och mer pengar - och för att fler ska skänka pengar har nu Frälsningsarmén skickat broschyr med olika julklappstips. Bland tipsen finns till exempel matkasse till barnfamiljer, en natt på härberget eller hembesök åt gamla och ensamma.

– Vi lever i ett överflöd, de flesta av oss, och man behöver egentligen inget alls till jul. Julklappstips kan ju vara att man ger 500 kronor till vår verksamhet så vi kan hjälpa en familj till en bra jul och en stor matkasse, säger Nora och Ulla på Frälsningsarmén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista